Litet sommarinlägg

Nuu.. äntligen är det finfint väder här i skärgårdsstaden. Turisterna börjar ta fart och dagarna tillbringas solande med härliga människor. På sommaren är livet som bäst punkt
Idag har jag börjat mitt sommarjobb, att måla ett staket. Tog bara 1 h men imorgon ska jag hinna med att måla första lagret med grundfärg. Mer hinner jag inte innan jag åker till Göteborg med cheerleadingen. Det ska bli sjukt kul att lära mig alla grunder, eftersom jag är en ny liten skit. Haha.

Förstår inte varför jag sitter inne och skriver? Nu ska jag ut, och det tycker jag du också ska!

!

Tänkte meddela alla att ingen i min närhet vet om att jag har den här bloggen, jag vet inte varför. Men jag gillar att bara personer som jag inte känner läser mig blogg. Jag kan skriva precis om hur jag tycker och tänker utan att behöva oroa mig för vad kompisarna ska tycka dagen efter, jag står såklart för det jag skriver men det är skönt att ändå veta att ingen som jag känner läser.

H&M


Älskar detta skivhalsband, passar till vilken outfit som helst. Speciellt om man vill få bort den lite för "söta" looken.

Träning - tankar

Jag har alltid varit en person som tränat, när jag var liten var jag väldigt tanig eller hur man ska kalla det. Men när jag började träna gymnastik när jag var runt 10 år så fick jag mer muskler, var tvungen att äta mer än vad jag gjorde förut och jag kommer ihåg att jag ofta hatade det. Nu, idag förstår jag att jag aldrig skulle kunnat blivit så bra som jag var utan dessa muskler som jag många gånger hatade. Framförallt lårmusklerna, som aldrig tycks försvinna. Mina ben var perfekta när jag var liten, men nu? Usch hatar dom. Men jag skulle aldrig kunna sluta träna bara för att jag inte gillar mina lår - allting som träning medför är inte alltid bra.

Jag har varit gymnast sedan jag var runt 10 år, men jag förstår ändå inte varför jag fick dom där smala benen som alla andra tjejerna fick? Kanske för att jag har väldigt lätt att bygga upp muskler? Jag vet faktiskt inte. Nu har jag benhinneinflammation, som jag troligtvis fått för att jag tränat för mycket.

Jag tävlade även en massa. Men när jag nästan vunnit alla tävlingar i flera år så tröttnade jag. Tröttnade på att aldrig lära mig något nytt, tröttnade på att bli tröttare och tröttare efter varje träning, och framförallt alla skador som plötsigt började dyka upp. Nu kan man inte säga att jag är gammal, 16 år är väl ingenting. Men min kropp sa ifrån, men misstaget jag gjorde var att inte lyssna på den. Det var då jag fick dessa inflammationer som jag haft nu i ett år, går nog inte över förrän jag slutar träna helt, men träning har jag levt med under min uppväxt och den är en del av mig. Jag har bestämt att jag får leva med inflammationerna tills jag bestämmer mig för att sluta helt, vilket kanske blir i slutet av gymnasiet. Det jobbiga då kommer bli att inte kunna äta samma mängd mat som jag gör nu. Det kommer bli otroligt jobbigt.. men på något sätt ska det väl gå.

Nu lever jag i nuet, tar dagarna som de kommer och lyssnar på min kropp, för jag var nära på att bränna ut mig, men det kommer aldrig att hända igen! Man lär sig av sina misstag - i allafall av det här misstaget.



Samhäll vs ekonomi

Sol sol sol..äntligen är det sommar här i Västervrik! Jag och några tjejor ska dra ut till Lögabergen snart med mopparna och glassa. Så härligt! :)

Klockan är bara lite över 12 och jag har faktiskt varit ute och tränat med Lovisa&Elinor, 5 km blev det i skogen och lite styrka på det. Lovisa som har valt samhäll-ekonomi har tänkt att byta till samhäll-samhäll, skulle vara sjukt kul att komma i samma klass som henne!  Dessutom på ekonomi linjen finns det inte alls lika många valbara kurser som samäll och de som finns är bara inom företagande, och om man varken vill bli ekonom eller företagare så anser jag att det är en ganska onödig linje.

Det blivit en slags "trend" att gå ekonomi, så många som kommer gå där är inom samma kompiskrets, vilket jag tycker är tråkigt....man vill ju träffa nya kompisar till gymnasiet! Right? 
 

Citat

"A life without fame can be a good life, but fame without a life is not life at all."
Walter Bagehot

Ja tycker detta citat är väldigt bra och viktigt att tänka på ibland.


Liten fin...ja vad ska man kalla det?

Älskar ditt surrande runt min kropp.
Älskar när du svävar förbi mig, sådär som bara du kan.
Älskar dina ben, dina långa, smala ben.
Älskar när du kommer till mig i sommarnatten och suger dig fast och dricker dig mätt på mitt blod.
Myggj*vel. 


"var bara tvungen *blink blink*"


Gårdagens outfit

Skulle egentligen haft på mig min fina långklänning igår, men jag orkade helt enkelt inte klä upp mig så mycket. Vanliga jeansshorts och uppsatt hår passade utmärkt.


Jenasshorts från Vila, oversize linne och en lånad gammal jeansjacka!


Somrigt armband från Afrika, Kap Verde :)

Midsummer

Jag har inte haft tid att uppdatera nu under midsommar, gårdagen började med att sova ut länge. Äta god frukost och sedan gick jag, mamma och min syster ut och plockade blommor till midsommarkransar som vi skulle ha på oss. Första gången jag blev nöjd med min krans, hehe. Dagen fortsattes med god midsommar lunch, sill, köttbullar, jansons och allt vad det innebär. Vi spelade kubb, drack god cider och på kvällen grilllade vi och fortsatte att ha det trevligt. 

Men gårdagen var inte någon av mina roligaste dagar, min gammelfarmor fick åka akut in till sjuhuset pga hjärtat, hon är 89 år, så det är inte helt ovanligt. Men idag mår hon bra igen och jag ska bara dra på mig lite kläder och sticka ner till sjuhuset och ge henne några blommor och prata med henne. Hjärtat.

 
Min krans ser du på bordet :) vi hittade massa fina, stora prästkragar som passade utmärkt dagen till ära.


Jaoo ni..Sveriges... kanske världens knäppaste familj? :D
"Vindskydd" kallade mamma det ...


Kubb spelandes för fullt!

Hoppas du också hade en bra midsommar!

Garderoben var det ja ...

Gissa vad jag ska göra nu?




Scorettklackar

Mycket älskade kilklackar från scorett, dessa användes flitigt under avslutnigsmiddagen och avslutningsdagen, till och med ända in på natten/morgonen! Väldigt bekväma att gå i pga. den flätade klacken och platån. 499 kr, defenitivt värda pengarna!




Solen kom fram

Här sitter jag..hemma i regnet och kolla bikinsar från H&M. Ser inte så lockande ut att använda idag, men det kommer bättre dagar. I guess. 



 




Baddräkten och bikinin från Matthew Williamson är mina favoriter, speciellt baddräkten, så snygggggg!
Jag säger bara mönster, mönster, mönster i sommar ...


Kompisar som sviker

Jag blir så ledsen på kompisar som sviker, sånna som struntar i en så fort något annat roligare kommer i vägen. Det känns som att jag har blivit sårad så otroligt många gånger. Antingen är det mig det är fel på, att jag är lättkänslig eller vad? Kan någon berätta? ;,(


Kommentar?

Bild på mig och beckis, fin.. inte sant?





Som min andra syster





Tänkte berätta om min underbara bästa vän, Rebecka. Jag träffade henne när jag gick i ettan när jag bodde hos min pappa i Ulricehamn. Jag bodde dock bara där i ett år eftersom jag saknade min kära mor för mycket.

Men vi slutade inte träffa varandra för det, jag åkte upp till min pappa nästan varje helg och hennes kusiner bor dessutom här i lilla Västervik. På något sätt känns det som att vi var menade för varandra, någon eller något såg till att vi träffades.    

Jag vet inte hur jag skulle varit den personen jag är idag utan dig. Jag kommer ihåg hur vi satt och planerade våra framtidsdrömmar, och vissa av dom håller fortfarande i sig.  Ni vill inte veta alla våra planeringar, men jag är säker på att dom kommer bli verklighet. Vänta bara - tills vi har tagit studenten, för då... då ska vi ut i världen älskling. <3


USA- tjejen

Dagen är till ända men gud vad jag är glad! Har solat i flera omgångar, cyklat cyklat cyklat och bara njutit av det fina vädret vi har! Tänkte också hälsa till min älskade fina underbara vän Elinor som kommer hem från USA idag, ett helt jävla år har hon varit där som high school elev. Jag är så lycklig för hennes skull att hon klarade det, trots många hemlängtanden! Hon är så grym tjejen!

Jag vill också åka, har alltid velat det som sagt. I sånnafall blir det inte förrän om två år, det år då jag ska gå ut gymnasiet, jag är borta i ett år och kommer sedan hem och kör igenom det sista året eftersom man inte får tillgodoräkna sig USA-året, både bra och dåligt. Då behöver man inte tänka på betygen där utan att bara få G i alla ämnen. I och försig så är detta bara en dröm för mig, men fan vad jag ska kämpa för att nå dit!

Drömmar är ju till för att upfyllas, right? Har du någon dröm?

Peace & Love

Tips - bli bättre på engelska

Tänkte ger lite tips till er, lixom jag inte är helt hundra på engelska. Jag har alltid haft svårt för engelska, eller det är helt enkelt inte mig grej. Har länge velat åka på språkresa eller på ett highschool år eftersom jag anser att det är det enda sättet för mig att lära mig. Jag skulle åkt på språkresa någonstans denna sommar, som till Jersey eller Malta. Drömmen har alltid varit att åka till Kalifornien men eftersom det är så otroligt dyrt där så har mina föräldrar alltid sagt nej.
Men nu..nu är det säkert. JAG ska få åka till USA nästa sommar, i en månad, i en värdfamilj, all alone, precis som jag drömde om.

Här kommer lite tips om vad jag tänker träna på under sommarlovet för att kanske, förhoppningsvis, bli lite bättre på engelska.

Börja läs engelska böcker, dock har inte detta funkat särskilt bra för mig eftersom jag blir så irreterad när jag inte förstår något ord och måste slå upp dom hela tiden. Jag tröttnar väldigt snabbt och det gör att jag inte alls läser särskillt ofta. Dessutom, kan jag ju medge, att vårt kära bibliotek här i stan inte har några böcker som jag är intresserad av. Typ Nalle Puh och Harry potter böcker, finns inget mellanting. Men nu har jag fått låna Twilight på engelska av en kompis, som jag hoppas jag kommer tycka om. Kanske inte den lättaste, men jag får se hur det går...

Börja lyssna på låtarnas texter, du lär dig både uttal och får upp ögon och öron för nya engelska ord.

Se på film med engelsk text, har du någon favorit film så se den på svenska, engelska, svenska.. du kommer märka hur många nya ord och meningar du lär dig genom filmen.

Börja läs engelska tidningar på nätet, som t.ex. ELLE, TEEN VOUGE eller liknande, eller varför inte engelskspråkiga bloggar?

Försök hitta engelska vänner över internet att chatta med eller varför inte brevväxla?

Prata med dina kompisar hemma, både du och din kompisar kommer lära er vardaglig engelska flytande ganska snabbt.

Jag tror att det är lättare att lära sig engelska om det är mer "på riktigt", som att prata med sina kompisar, föräldrar, chatta med amerikanska ungdomar, läsa bloggar eller tidningar som intresserar än. Mycket mer än att sitta framför samma gamla film 1000 gånger om eller traggla igenom böcker som man inte förstår.

Lycka till! :)


Twiggy



Åh gud vad jag älskar den här bilden, vill så gärna göra ett tryck av den på en sleten tischa här hemma, det blir en regning dag i sommar det. Men inte idag, nu ska jag ut och bada på Korpa med några pinglor. :D

Skönhetstips - som funkar

Tänkte tipsa om ett trix om man ofta har påsar under ögonen, jag hatar själv att ha det. Man ser så trött och sliten ut även fastän man har sovit ordentligt. Men påsarna kan även framkallas av allergi, sena utekvällar eller så har man helt enkelt fått oturen att ha dem i generna.

Det du kan göra för att reducera påsarna är att lägga in två teskedar i kylen, helst innan du lägger dig och när du vaknar lägger du på teskedarna på varje öga i ca 2-3 minuter. Därefter smörjer du in dig med din ansiktslotion eller de krämer som du brukar använda på morgonen.

Ett annat tips som funkar är om du har fett hår, hinner inte duscha eller något annat "akutfall". Det du kan göra är att pudra över mjöl över ditt nyborstade hår, det kommer se fräschare och nyduschat ut i allafall för en kväll eller en dag, beror lite på vilken hårtyp du har.

Dessutom ska man inte använda balsam alltför ofta om man har fett hår och skölja av håret med kallt vatten. Om du nu har långt hår så förstår jag om det skulle bli kaos i håret utan balsam, ta bara lite i topparna och inte i hårbotten. Det finns även många olika varianter torrshampo som du kan använda, ett tips är att be att få lite prover i affären från några olika shampon och så kan du ta hem dem och jämföra. Då sparar du både pengar och får ett shampo som passar just ditt hår.

Ha en bra dag!

Tankar

Tänkte berätta lite om bilden nedan. Värt att läsa.

Det var otroligt jobbigt när alla barn kom i sina söta klänningar som var helt smutsiga och söndriga, när dom tog oss i händerna, gav oss blickar som att du har köpt fulla påsar med märkeskläder men kan ine ge oss några kronor. När den stora flickan med sina förstora flipflopp gick där med sin lillasyster i handen. Inga indier brydde sig om barnen eller gav dom några kärleksfulla blickar utan bara vi turister, inte så konstigt heller med tanke på att vi lever så otroligt olika liv. Där går dagen ut på att överleva, att hitta något att äta. Vad går dagen ut på för mig egentligen? Att hitta något som jag inte hatar att äta. Tänk att världen kan vara så orättvis, vi lever ju ändå på samma planet men livsmiljön ser ändå så olika ut.

Eller när jag hade köpt choklad en gång, det glömmer jag aldrig. Jag hade lagt den i en genomskinlig påse fullt med lite andra saker, vi gick genom deras by som luktade sopor och hundar sprang omkring överallt, barnen hade en ihoplimmad trasig boll som dom byggt med hjälp av soppor. Ett av barnen skrek "chokolaaade" och sprang efter oss och rev i min påse, för en lite chokladbit i mina ögon. Killen var kanske 14 år men ändå helt galen.

Jag har även ett starkt minne av när jag gav den äldsta flickan på bilden under en kokosnöt,  hon log med ett leende som kom direkt från hjärtat, att något så litet kan vara så värdefullt i hennes ögon. Det ställde mig en tankeställare, behöver jag verkligen en plasma tv, en mac book, eller en systemkamera? Istället för att njuta av det jag har som dessa barn aldrig ens kommer få se en glimt av. Jag ville så gärna ta med barnen hem till Sverige och visa hur det är att leva hos oss, rinnande vatten, mat som inte råttor äter och framförallt ett tryggt hem att leva i.

Flickan gav mig varma leenden varje gång jag gick igenom henns by som ett tack för den kokosnöt hon fick, och det var det minsta jag kunde göra för henne. Jag hoppas hon mår bra idag och jag vet att jag någon gång i mitt liv kommer åkta tillbaka till Indien, till Goa där du växte upp. 

En bild säger mer än tusen ord


Sweet

Gårdagen spenderades med tre goingar. Vi startade lördagen med att ta ca 600 kort ute i skärgården här i Västervik. Jag kände mig dock ganska krasslig så jag var fotografen under dagen. Vi fortsatte kvällen hemma hos Emma där vi busringde till roliga personer och spelade "Anden i glaset" till klockan 4 på natten. Vaknade runt 13 på söndagen och sedan låg jag ute i solen resten av dagen. 


EMMA ANNA CORNELIA

Sommarlov

Efterlängtade lovet är här, och det är vi alla förtjänta! Jag fick toppen betyg, även om vissa lärare sätter ++ istället för att höja ett snäpp, lite snälla kan dom ju vara när det är slutbetyg, men nejdå!

Dagen började med att göra i ordningen mig här hemma med stress och sånt som brukar hända när man har mycket att göra. Några kompisar kom hit, vi tog kort, jag med min fina långklänning och dom med sina söta klänningar. Vi åkte till skolan, gick i led till kyrkan, jag med Carl, och höll i fanan. Jag blev representanten i vår klass. Det gick bra, tack gode gud. Vi gick tillbaka till klassrummet, alla lärare in, vi elever på plats, jag gav blommor till lärarna och vi fick betyg. Vi tog klassfoto, jag fick stå bakom två långisar, så tror inte jag syns på något av korten.

Fortsatte till stan och åt mat med familjen på kinarestaturang, vidare till utspringet av studenten och träffade sedan girlsen i klassen och vi träffade ännu mer folk från klassen. Köpta powerking och chips, snackade med pratsamma studenter och sedan gick vi ner till stan där vi träffa mycket trevligt folk under kvällen. De flesta glaà i hatten, men jag och mina kompisar drack inte en droppe. Precis som det ska va, vi kan ha roligt utan alkohol.

Idag vaknade jag när jag bara sovit i 6 timmar, pigg som attan, satte mig på cykeln till friidrottsträningen och nu sitter jag här, i mina finfina träningskläder. Bilder från skolavslutningen kommer så fort mina kära vänner skickat dom till mig.

Jag hade långklänning på mig! Så fint, somrigt, modernt, och vackert. Jag hade dock ganska mycket ångest för hur jag skulle se ut, här i min stad kan jag ju inte skryta med att många direkt är modemedvetna. Alla, eller många ser nästan likadana ut, chinos, converse, oversixe tees och linnen som går över rumpan, eller helt enkelt vanliga klassiska kläder.     
Det är inte många som vågar vara sig själva eller följa modet om inte någon annan använt det först, typ som min lånklänning nu då. Sånt gillar inte jag.


Outfit this lovely thursday

Skolan är slut, ikväll ska alla nior bli bjudna middag i skolans matsal och imorgon är skolavslutningen! Om jag är lycklig!!

Dagens look:




Ringar i alla dess former

Jag älskar ringar just nu, helst så stora och färgglada som möjligt! Satsa på en ring i sommar när du vill känna dig fin eller bara en enkel snygg ring att använda på stranden.

Här kommer mina favoriter, alla i budgetklass dessutom!



Turkos ring - H&M 49.50  Beiga ringen - Cocoo.se 95 kr Svarta ringen - forever21.com 46 kr 
Juvel- och den blommönstrade ringen - Forever21.com  70 resp. 40 kr.  

Ha en bra dag!

Första inlägget

Nystartad blogg, snart sommarlov och därmed mycket fritid. Vad kan det betyda? Jo att jag har massa tid för att skriva! Här kommer jag att skriva om hälsa & skönhet, mode, mina åsikter och framförallt om min vanligtvis stressiga vardag. 

Jag tycker om skolan, har toppbetyg i nästan alla ämnen och jag älskar shopping och allt som har med mode att göra. Jag har stora drömmar i livet som jag ska se till att förverkliga.

DRÖM om morgondagen
MINNS gårdagen
LEV idag

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0